LRL kehitysryhmä (K3B)

LRL Kehitysryhmä K3B


Yksinluistelusta kiinnostuneille, luistelukoulussa jo perustaidot omaksuneille lapsille suosittelemme erillistä kilpailemaan valmistelevaa kehitysryhmää. Ryhmässä syvennetään entisestään luistelukoulussa opittuja lajitaitoja ja opetellaan lisää taitoluistelun elementtejä, kuten yksöishyppyjä, perusaskeleita, -piruetteja sekä -liukuja. Ryhmässä otetaan jo enemmän esille muitakin luistelun osa-alueita, kuten tulkintaa musiikkiin ja kokonaisvaltaiseen kehon käyttöön ja sen takia jäiden lisäksi mukaan harjoitusohjelmaan tulevat kilparyhmien tapaan tanssi sekä oheinen. Osa ryhmän luistelijoista voi tähdätä kilpailemaan ja osa taas nauttii luistelemisesta ilman kilpailemista. Kehitysryhmässä luistelevat pääsääntöisesti n. 5-8 vuotiaat lapset, joilla on luistelun perusteet hallussa.

Voit olla yhteydessä valmentajaan, mikäli koet että lapsesi voisi sopia ryhmään ja tulla kokeilemaan! Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

VARUSTEET:

Koska ryhmässä aletaan opettelemaan taitoluistelun elementtejä, ryhmän luisteljalla tulisi olla lajinmukaiset taitoluistimet. Taitoluistin tukee parhaiten nilkkaa hypyissä, pirueteissa ja askelissa. Taitoluistimia on eri merkkisiä (mm. Risport, Edea, Riedell...), ja jokaiselle yksilölle sopii jalan mukaisesti eri profiilinen luistinkenkä. Suosittelemme luistinten ostoa luisteluliikkeestä, mutta myös käytetyt luistimet ovat varteenotettava vaihtoehto aloittelijalle. Terä olisi hyvä olla aloittelijoille sopiva.

Lue lisää taitoluistimista ja teristä luistelukoulun varusteinfosta.

Kypärän käyttöä suositellaan luistelukoulusta siirtyville luistelijoille niin kauan, kunnes valmentaja kokee, että lapsen tasapaino on kehittynyt tarpeeksi kypärän käytön lopettamiseksi. Kypärän käytön jälkeen suositellaan kevyemmän turvapannan käyttöä. Turvapanta ei kuitenkaan korvaa kypärää pään suojan kannalta! Keskustele kypärän käytöstä valmentajan kanssa epäselvissä tilanteissa.

Vaatetus olisi hyvä olla kevyt, mutta lämmin. Esimerkiksi toppapuku tai haalari ei ole paras asuvaihtoehto ryhmässä harjoittelevalle. Lämpimät luistelutrikoot, sormikkaat, kerrastopaita, fleecetakki ja panta ovat hyviä asuvaihtoehtoja harjoittelun kannalta.

JÄÄHARJOITUKSET:

Jääharjoitukset ovat ryhmällä pääsääntöisesti UK-areenalla tai 2-hallissa. Harjoitus kestää 45 minuuttia. Koppiin on hyvä tulla vähintään 10-15 minuuttia ennen harjoituksen alkua, jotta ehtii sitoa luistimet ja käydä esimerkiksi WC:ssä ennen harjoitusta. Jään aikana WC:ssä käynti pysäyttää aina harjoittelun ja ei ole luistelijan eikä valmentajan kannalta suotavaa. Jääharjoitukseen saa ottaa juomapullon jään reunalle,  juomataukoja pidetään harjoituksen aikana. Jäällä muistetaan hyvät pelisäännöt ja otetaan mm. ryhmäleikeissä kaikki mukaan tasapuolisesti. 

K3B treenaa jäällä, oheisessa ja tanssissa pääsääntöisesti samaan aikaan K3A ryhmän kanssa. Jäällä ryhmät jaetaan kahteen osaan, jossa kummallakin ryhmällä on oma valmentaja. Välillä otamme yhteisiä harjoitteita tai alkulämmittelyjä ryhmien kanssa tai ryhmät harjoittelevat yhden valmentajan kanssa.

OHEISHARJOITUS JA TANSSI:

Kehitysryhmäläisillä on kolmen jääharjoituksen lisäksi viikossa yksi oheisharjoitus ja yksi tanssiharjoitus. Oheis- tai tanssiharjoitus on yleensä jääharjoituksen perään, joten väliin kannattaa pakata mukaan pientä välipalaa, jotta lapsi jaksaa harjoitella. Jääharjoituksesta on 15 minuutin siirtymäaika oheiseen. Oheisharjoitukset kestävät yleensä 45 minuuttia.

Oheisharjoituksessa olisi hyvä olla mukana seuraavat varusteet:

  • hyppynaru (pituus kaksinkerroin jalkojen alta olkapäihin)
  • juomapullo (myös jääharjoituksessa)
  • piruettilusikka (saa luisteluliikeistä)
  • patja
  • kuminauha

Oheisharjoituksessa harjoitellaan monipuolisesti eri motorisia taitoja ja lajitaitoja harjoitteiden ja leikkien avulla. 

Tanssissa ei yleensä tarvita juomapullon lisäksi varusteita, ellei ohjaaja erikseen mainitse. Pukeutuminen voi olla jumppatyylinen, molemmat harjoitukset ovat sisätiloissa. (UK-areenan sali) Sisäkengät ovat myös suositeltava olla mukana.

Kehitysryhmäläiset pääsevät muiden seuralaisten tavoin osallistumaan seuran järjestämiin näytöksiin (joulu- ja kevätnäytös) sekä muihin seuran järjestämiin yhteisiin tapahtumiin. 

Kehitysryhmän ilmoittautumislomake kaudelle 2022-2023.

 

Harjoitusajat:

Jää tiistaisin klo 16-16:45 + Tanssi 17-17:45 UK-AREENA

Jää torstaisin klo 16-16:45 + Oheinen 17-17:45 UK-AREENA

Jää lauantaisin klo 9-9:45 2-HALLI

Valmennus:

Jää- ja oheisvalmennus: Saga Hovi ja Vilja Lindh, (Tytti Ryhänen, vastuuvalmentaja)

Tanssi: Verla Lindh

Hinta:

100€/kk sekä seuran jäsenmaksu 40 € (jäsenmaksu on perhekohtainen ja voimassa koko kauden).

Lisäksi luistelijalla tulee olla voimassa Suomen taitoluisteluliiton harrastaja- tai kilpailupassi sekä tapaturmavakuutus. Passin voi ostaa vakuutuksella (55 €) tai ilman vakuutusta (25 €). Lisätietoja passeista: https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/ohje-lisenssin-ostoon/

 

Lisätietoja: lrlsaiml.luistelukoulu@gmail.com, p. 050-432 5200 (Tytti Ryhänen/LRL)