Ohjeistus Lappeenrannan liikuntapaikkojen käytöstä

22.4.2021

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 31.5. asti Päivitetty 21.4.2021

 

Päivitetty 21.4.2021

Uutena päätöksenä aikaisempiin päätöksiin nähden:

-Sisäliikuntamahdollisuus 2001-2007 syntyneille avataan pienryhmissä (max 10 hlö) ja turvavälein toteutettuna 1.5. alkaen epidemiatilanteen sen salliessa.

-Myös lasten ja nuorten 2001-2007 syntyneillä ulkona tapahtuva paikallinen ottelu- ja pelitoiminta avataan mahdollisesti 1.5. alkaen.

-Alueellisen/valtakunnallisen sarjatoiminnan käynnistämistä ei vielä suositella.

-Lappeenrannan - ja Lauritsalan uimahallit, Myllysaaren rantasauna, Kisapuiston jäähallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuina yleisöltä 31.5.2021 saakka.

-Uinnin opetusta jatketaan samalla mallilla kuin tähänkin asti. Alaluokkien uimaopetuksen lisäksi uimahallissa on mahdollista järjestää 7.-9.-luokkalaisten välttämätön opetussuunnitelman mukainen uimaopetus niin, että hallissa on kerrallaan vain yksi ryhmä.

-Ulkotenniskentät voivat olla auki ja varattavissa.

-Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 27.4.

-Muutoin kaikki aiemmin annettu ohjeistus jatkuu 30.4.2021 saakka.

-Lappeenrannan - ja Lauritsalan uimahallit, Myllysaaren rantasauna, Kisapuiston jäähallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuina yleisöltä 31.5.2021 saakka. Uimahallien sarja- ja kausilippujen voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti tauon keston ajan. Uimahalleissa ja sisäliikuntatiloissa saavat kuitenkin harjoitella aikaisemmin 19.3.2021 annettujen ohjeiden mukaiset ryhmät.

 

Lappeenrannan kaupungin ohjeistukset liikuntaseuroille ja ryhmäharrastustoimintoihin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa (voimassa tämänhetkisen 21.4.2021, viranomaisohjeistuksen perusteella)

Kaupunki ohjeistaa seuroille, että kaupungin sisätiloissa:

Vuonna 2001-2007 syntyneet

-Sisätiloissa tapahtuva harrastaminen avataan 1.5.2021, jos epidemiatilanne sen sallii. Harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä (henkilömäärä sisältää ohjaajan). Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulee olla aina samoja eikä vanhempien oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa sallita. Ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lukuunottamatta paikallista toimintaa.

Vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat 

-Harrastaminen sisätiloissa sallitaan enintään 10 hengen pienryhmissä (henkilömäärä sisältää ohjaajan). Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulee olla aina samoja eikä vanhempien oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa sallita. Ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lukuun ottamatta paikallista toimintaa.

Vuonna 2000 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään 30.4.2021 saakka.

Kaikissa sisätiloissa (jäähallit, isot palloiluhallit, uimahallit) voi harjoitella vain yksi 10 hengen ryhmä kerrallaan. Tuohon 10 hengen ryhmään kuuluu mukaan myös ohjaaja.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia 

Lappeenrannan liikuntatoimi