Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä

8.11.2021

Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset on purettu 16.9. alkaen. Kaikki Lappeenrannan kaupungin liikuntapaikat palvelevat ilman henkilömäärärajoituksia. Kaupunki suosittelee kuitenkin yhä käyttämään kasvomaskia kaupungin tiloissa erityisesti tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Sisäliikuntatapahtumissa eli ottelu- kilpailu- ja esitystapahtumissa rajoituksia maksimihenkilömäärästä ei ole 16.9. alkaen. Tapahtumanjärjestäjän tulee mahdollistaa paikallaolijoille fyysisen kontaktin välttäminen.

Ulkotapahtumissa tapahtuman järjestäjän tulee mahdollistaa paikallaolijoille fyysisten kontaktien välttäminen, mutta osallistujamäärärajoituksia ei ole.

Toiminta on järjestettävä terveysturvallisesti mm. maskin käyttöä muussa kuin varsinaisessa pelitapahtumassa suosittaen. Vastuu terveysturvallisuudesta on tapahtuman järjestäjällä, jonka tulee seurata ja huomioida kunnan ja aluehallintoviraston päätöksiä tilaisuuksien henkilömääriin liittyen. 

 

Harrastustoiminta kaupungin sisäliikuntatiloissa

Sisällä tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää. 

Harrastustoiminta kaupungin ulkoliikuntatiloissa

Ulkona tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää.

Yleiset ohjeet tilojen käyttöön 

- Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista.
- Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus).
- Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi).
- Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntatoimeen, urheilutalo(at)lappeenranta.fi
- Liikuntatoimi on suoraan yhteydessä seuroihin edellä mainituista asioista.