Harrastajaryhmä (Helmet)

LRL Harrastajaryhmä Helmet


Harrastajaryhmässä pääset luisteluharrastukseen mukaan rennommalla otteella, ilman kilpailutavoitteita. Ryhmän ikähaarukka on muita ryhmiä suurempi, 7-15 vuotta. Ryhmässä opetellaan luistelun alkeita sekä edistyneemmin taitoluistelun lajielementtejä, kuten hyppyjä, piruetteja ja liukuja. Ryhmään voi tulla uutena tai siirtyä esimerkiksi luistelukoulusta jatkamaan harrastusta.

Voit olla yhteydessä valmentajaan, mikäli koet että lapsesi voisi sopia ryhmään ja tulla kokeilemaan! Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

VARUSTEET:

Koska ryhmässä aletaan opettelemaan taitoluistelun elementtejä, ryhmän luisteljalla tulisi olla lajinmukaiset taitoluistimet. Taitoluistin tukee parhaiten nilkkaa hypyissä, pirueteissa ja askelissa. Taitoluistimia on eri merkkisiä (mm. Risport, Edea, Riedell...), ja jokaiselle yksilölle sopii jalan mukaisesti eri profiilinen luistinkenkä. Suosittelemme luistinten ostoa luisteluliikkeestä, mutta myös käytetyt luistimet ovat varteenotettava vaihtoehto aloittelijalle. Terä olisi hyvä olla aloittelijoille sopiva. Markettiluistimilla pääsee alkuun, mutta mahdollisimman nopeasti suositellaan hankittavaksi taitoluistimia. Seurallamme on käytössä Whatsapp-kirpputori, jossa liikkuu paljon hyväkuntoisia käytettyjä luistimia. Kysy Whatsapp-kirpputoriin pääsy valmentajalta.

Lue lisää taitoluistimista, teristä ja luistinten oikeaoppisesta sitomisesta luistelukoulun varusteinfosta.

Kypärän käyttöä suositellaan luistelijoille niin kauan, kunnes koetaan, että lapsen tasapaino on kehittynyt tarpeeksi kypärän käytön lopettamiseksi. Kypärän käytön jälkeen suositellaan kevyemmän turvapannan käyttöä. Turvapanta ei kuitenkaan korvaa kypärää pään suojan kannalta! Keskustele kypärän käytöstä valmentajan kanssa epäselvissä tilanteissa.

Vaatetus olisi hyvä olla kevyt, mutta lämmin. Esimerkiksi toppahousut tai farkut eivät ole paras asuvaihtoehto ryhmässä harjoittelevalle. Lämpimät ja joustavat luistelutrikoot, sormikkaat, kerrastopaita, fleecetakki ja korvia lämmittävä panta ovat hyviä asuvaihtoehtoja harjoittelun kannalta. Hiukset olisi hyvä olla kiinni harjoituksen aikana.

JÄÄHARJOITUKSET:

Ryhmällä on kaksi jääharjoitusta viikossa. Jääharjoitukset ovat pääsääntöisesti 2-hallissa ja kestää 45 minuuttia. Koppiin on hyvä tulla vähintään 10-15 minuuttia ennen harjoituksen alkua, jotta ehtii sitomaan luistimet sekä käydä esimerkiksi WC:ssä ennen harjoitusta. Jään aikana WC:ssä käynti keskeyttää aina oman harjoittelun ja eikä ole tämän kannalta suositeltavaa. Jääharjoitukseen voi ottaa juomapullon jään reunalle,  juomataukoja pidetään harjoituksen aikana. Jäällä muistetaan hyvät pelisäännöt ja otetaan mm. ryhmäleikeissä kaikki mukaan tasapuolisesti. 

OHEISHARJOITUS:

Harrastajaryhmäläisillä on kahden jääharjoituksen lisäksi viikossa yksi oheisharjoitus. Oheisharjoitus on yleensä ennen tai jälkeen jääharjoituksen. Jääharjoituksesta on 15 minuutin siirtymäaika oheiseen. Oheisharjoitukset kestävät yleensä 45 minuuttia.

Oheisharjoituksessa olisi hyvä olla mukana seuraavat varusteet:

  • muovinen kova hyppynaru (pituus kaksinkerroin jalkojen alta olkapäihin)
  • juomapullo (myös jääharjoituksessa)
  • piruettilusikka (saa luisteluliikeistä)
  • patja
  • kuminauha

Oheisharjoituksessa harjoitellaan monipuolisesti eri motorisia taitoja ja lajitaitoja harjoitteiden ja leikkien avulla. Oheisharjoitus on yleensä 1-hallissa (liigajäähalli). Pelin osuessa harjoituksen päälle, oheisharjoitus pyritään pitämään joko sään salliessa ulkona tai 2-hallin tiloissa. Vaatetus on hyvä olla joustava ja kevyt. Lenkkarit ovat parhaimmat jalkineet oheiseen, koska harjoituksissa myös juostaan ja hypitään.

Harrastajaryhmäläiset pääsevät muiden seuralaisten tavoin osallistumaan seuran järjestämiin näytöksiin (joulu- ja kevätnäytös) sekä muihin seuran järjestämiin yhteisiin tapahtumiin. 

Harrastajaryhmän ilmoittautumislomake kaudelle 2023-2024.

 

HARJOITUSAJAT (alkaen 11.9.2023)

MA klo 18:45-19:30 JÄÄ 2-HALLI

KE klo 18-18:45 OHEINEN 1-HALLI + 19-19:45 JÄÄ 2-HALLI

VALMENNUS

Jää- ja oheisvalmennus: Vilma Kosonen

HINTA

60€/kk sekä seuran jäsenmaksu 40 € (jäsenmaksu on perhekohtainen ja voimassa koko kauden).

Lisäksi luistelijalla tulee olla voimassa Suomen taitoluisteluliiton harrastaja- tai kilpailupassi sekä tapaturmavakuutus. Passin voi ostaa vakuutuksella (55 €) tai ilman vakuutusta (25 €). Lisätietoja passeista: https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/ohje-lisenssin-ostoon/

 

Lisätietoja: lrlvalmentaja@gmail.com

LUE PELISÄÄNNÖT HARJOITUKSIIN

LUE VANHEMPIEN OPAS

 

OHEISHARJOITUSVÄLINEET