Kehitysryhmä (Kiteet)

Kehitysryhmä Kiteet


Yksinluistelusta kiinnostuneille, luistelukoulussa jo perustaidot omaksuneille lapsille suosittelemme erillistä kilpailemaan valmistelevaa kehitysryhmää. Ryhmässä syvennetään entisestään luistelukoulussa opittuja lajitaitoja ja opetellaan lisää taitoluistelun elementtejä, kuten yksöishyppyjä, perusaskeleita, -piruetteja sekä -liukuja. Ryhmässä otetaan jo enemmän esille muitakin luistelun osa-alueita, kuten tulkintaa musiikkiin ja kokonaisvaltaiseen kehon käyttöön ja sen takia jäiden lisäksi mukaan harjoitusohjelmaan tulevat kilparyhmien tapaan tanssi sekä oheinen. Osa ryhmän luistelijoista voi tähdätä kilpailemaan ja osa taas nauttii luistelemisesta ilman kilpailemista. Kehitysryhmässä luistelevat pääsääntöisesti n. 5-8 vuotiaat lapset, joilla on luistelun perusteet hallussa.

Voit olla yhteydessä valmentajaan, mikäli koet että lapsesi voisi sopia ryhmään ja tulla kokeilemaan! Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

VARUSTEET:

Koska ryhmässä aletaan opettelemaan taitoluistelun elementtejä, ryhmän luisteljalla tulisi olla lajinmukaiset taitoluistimet. Taitoluistin tukee parhaiten nilkkaa hypyissä, pirueteissa ja askelissa. Taitoluistimia on eri merkkisiä (mm. Risport, Edea, Riedell...), ja jokaiselle yksilölle sopii jalan mukaisesti eri profiilinen luistinkenkä. Suosittelemme luistinten ostoa luisteluliikkeestä, mutta myös käytetyt luistimet ovat varteenotettava vaihtoehto aloittelijalle. Terä olisi hyvä olla aloittelijoille sopiva. Seurallamme on käytössä Whatsapp-kirpputori, jossa liikkuu paljon hyväkuntoisia käytettyjä luistimia. Kysy Whatsapp-kirpputoriin pääsy valmentajalta.

Lue lisää taitoluistimista, teristä ja luistinten oikeaoppisesta sitomisesta luistelukoulun varusteinfosta.

Kypärän käyttöä suositellaan luistelukoulusta siirtyville luistelijoille niin kauan, kunnes koetaan, että lapsen tasapaino on kehittynyt tarpeeksi kypärän käytön lopettamiseksi. Kypärän käytön jälkeen suositellaan kevyemmän turvapannan käyttöä. Turvapanta ei kuitenkaan korvaa kypärää pään suojan kannalta! Keskustele kypärän käytöstä valmentajan kanssa epäselvissä tilanteissa.

Vaatetus olisi hyvä olla kevyt, mutta lämmin. Esimerkiksi toppapuku tai haalari eivät ole paras asuvaihtoehto ryhmässä harjoittelevalle. Lämpimät ja joustavat luistelutrikoot, sormikkaat, kerrastopaita, fleecetakki ja korvia lämmittävä panta ovat hyviä asuvaihtoehtoja harjoittelun kannalta. Hiukset tulisi olla kiinni harjoituksen aikana.

JÄÄHARJOITUKSET:

Jääharjoitukset ovat ryhmällä pääsääntöisesti UK-areenalla tai 2-hallissa ja harjoitus kestää 45 minuuttia. Koppiin on hyvä tulla vähintään 10-15 minuuttia ennen harjoituksen alkua, jotta ehtii sitoa luistimet ja käydä esimerkiksi WC:ssä ennen harjoitusta. Jään aikana WC:ssä käynti keskeyttää aina harjoittelun eikä ole tämän takia suositeltavaa. Jääharjoitukseen voi ottaa juomapullon jään reunalle, juomataukoja pidetään harjoituksen aikana. Jäällä muistetaan hyvät pelisäännöt ja otetaan mm. ryhmäleikeissä kaikki mukaan tasapuolisesti. 

Kehitysryhmä treenaa jäällä, oheisessa ja tanssissa pääsääntöisesti samaan aikaan Timantit- kilparyhmän kanssa. Jäällä ryhmät jaetaan kahteen osaan, jossa kummallakin ryhmällä on oma valmentaja. Alkulämmittelyt voivat olla yhteisiä ja välillä ryhmät harjoittelevat yhteisesti yhden valmentajan kanssa.

OHEISHARJOITUS / TANSSI:

Kehitysryhmäläisillä on kahden jääharjoituksen lisäksi viikossa kaksi oheisharjoitusta. Oheis- tai tanssiharjoitus on yleensä jääharjoituksen perään. Oheisharjoitukset/tanssi kestävät yleensä 45 minuuttia.

Oheisharjoituksessa olisi hyvä olla mukana seuraavat varusteet:

  • muovinen kova hyppynaru (pituus kaksinkerroin jalkojen alta olkapäihin)
  • juomapullo (myös jääharjoituksessa)
  • piruettilusikka (saa luisteluliikeistä)
  • patja
  • kuminauha

Oheisharjoituksessa harjoitellaan monipuolisesti eri motorisia taitoja ja lajitaitoja harjoitteiden ja leikkien avulla. 

Kehitysryhmäläiset pääsevät muiden seuralaisten tavoin osallistumaan seuran järjestämiin näytöksiin (joulu- ja kevätnäytös) sekä muihin seuran järjestämiin yhteisiin tapahtumiin. 

Kehitysryhmän ilmoittautumislomake kaudelle 2023-2024.

 

HARJOITUSAJAT (alkaen 11.9.2023)

Ti 17-17.45 Jää Uk-areena + 18-18.45 oheinen 1-halli

La 9.15-10.00 Jää Uk-areena + 10.15-11.00 oheinen Kaukaan koulu

VALMENNUS

Ryhmän vastuuvalmentaja: Susan Haikala-Tukiainen

Jää- ja oheisvalmennus: Susan Haikala-Tukiainen ja seuran tuntivalmentajat

HINTA

60€/kk sekä seuran jäsenmaksu 40 € (jäsenmaksu on perhekohtainen ja voimassa koko kauden).

Lisäksi luistelijalla tulee olla voimassa Suomen taitoluisteluliiton harrastaja- tai kilpailupassi sekä tapaturmavakuutus. Lisätietoa passeista: https://www.stll.fi/luistelijalle/lisenssit-ja-vakuutukset/ohje-lisenssin-ostoon/

 

Lisätietoja: lrlvalmentaja@gmail.com

LUE PELISÄÄNNÖT HARJOITUKSIIN

LUE VANHEMPIEN OPAS

 

OHEISHARJOITUSVÄLINEET