Luistelukoulun ABC


SAAPUMINEN HALLILLE

Hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin, noin 15 min ennen luistelutunnin alkua. Näin luistimet ehtii vaihtaa rauhassa eikä jäälle tule kiire. Myös wc:ssä kannattaa käydä ennen harjoitusta (myös ennen jumppaa), näin harjoitus ei keskeydy turhaan. Kannattaa varautua siihen, että pukuhuoneet ovat välillä ruuhkaisia.

2-halli (harjoitushalli/rättihalli) sijaitsee Liigahallin (1-halli) vasemmalla puolella Kisapuistoon saavuttaessa. Sisäänkäyntejä on kaksi; kahvion ovi tai etusivustan ovi suoraan pukuhuonekäytävälle. Luistelukoululle on varattuna pukuhuone, joka näkyy kahvion tai jäällekäyntioven edessä digitaululla Lappeenrannan Luistelijoiden nimellä. 

SAIRASTUMINEN

Ethän tuo lastasi luistelukouluun mikäli hänellä on minkäänlaisia flunssaan tai hengitystiesairauteen viittaavia oireita. Hallilla on noudatettava hyvää käsihygieniaa.

PUKUKOPPI

Luistimet  ja vaatteet voi vaihtaa jäähallin pukukopissa. Hallin aulassa ilmoitustaululla tai sisääntulon yhteydessä on lista mikä pukukoppi(t) on varattu luistelukoulumme käyttöön. Pyydämme käyttämään vain meille kyseiselle tunnille varattuja pukuhuoneita, koska jäähalleilla on monia muitakin käyttäjäryhmiä. Mitään arvokasta ei kannata jättää pukuhuoneisiin, koska pukuhuoneet eivät ole lukittuna luistelutunnin aikana. Seura ei vastaa luistelukoulun aikana kadonneista tai vaurioituneista tavaroista. Vaatteet ja teräsuojat on hyvä nimikoida.

JÄÄLLE MENO

Vakuutusehtojen mukaan luistelijat saavat siirtyä jäälle vasta kun ohjaajat antavat siihen luvan.

OHJAAJAT

Ohjaajat / luistelukoulun yhteyshenkilö ovat hallilla paikalla 10-15  minuuttia ennen ja jälkeen harjoitusten, jolloin huoltajilla on mahdollisuus kysellä valmennuksesta ja muista luisteluun liittyvistä asioista.

TIEDOTUS

Luistelukoulun tiedotus tapahtuu Whatsappin, sähköpostin, luistelukoulun vastuuhenkilöiden sekä seurojen nettisivujen kautta. Mikäli sähköpostiosoitteenne muuttuu ilmoittautumisen jälkeen, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa siitä luistelukouluvastaavalle.

KAUSIMAKSUT

Luistelukoulumaksu laskutetaan 2 kertaa vuodessa, syys- ja kevätlukukaudet erikseen, kunkin kauden alkaessa. Ilmoittautuminen on sitova, eikä kausimaksua palauteta, mikäli lapsi lopettaa kesken kauden.

MAKEISET

Karkkien ja purkan syönti jäällä on ehdottomasti kielletty turvallisuuden vuoksi.

MUUTOKSET HARJOITUSAIKOIHIN

Muutoksia harjoitusaikoihin saattaa tulla johtuen jääkiekkoturnauksista ym. hallien tapahtumista. Muutoksista pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin luistelukoulun Whatsapp ryhmässä sekä seurojen nettisivuilla. Luistelukoulu ei ole velvollinen järjestämään korvaavia tunteja peruuntuneille tunneille, jotka johtuvat LRL ja SaiML riippumattomista syistä, esim. jääkiekkoturnauksista, kilpailuista, tms.

VAKUUTUS

Kaikki alle 15–vuotiaat luistelukoululaiset ovat vakuutettuja valmennustunneilla Suomen Taitoluisteluliiton (STLL) luistelukouluvakuutuksella (ryhmätapaturmavakuutus) edellyttäen, että luistelija on rekisteröity luistelukouluumme ja kausimaksu on maksettu eräpäivään mennessä.

VANHEMMAT

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksia katsomoon. Luistelukoulutunnilla lapsille ja valmentajille annettava työskentelyrauha. Lapset jaksavat keskittyä luisteluun paremmin, kun vanhemmat eivät ole ihan laidan vieressä. Vaihtoaitiossa tulee välttää kengillä kävelyä. Jäälle ei milloinkaan pidä mennä kengät jalassa!  Hiekka ja roskat kulkeutuvat terien mukana jäälle ja vahingoittavat ja tylsyttävät teriä. Mikäli vain mahdollista, lapset tulisi auttaa vaihtoaitioon odottamaan jäälle pääsyä ilman, että sinne mennään kengin. Ohjaajat auttavat tarvittaessa lapset vaihtoaitiosta jäälle.