Frozen II On Ice 27.3.2022

Frozen 2 on Ice on hengellisen värikäs tarina siitä, kuinka Elsa sai maagiset taikavoimansa…

Kuningas Agnarr ja kuningatar Iduna kertovat nuorelle Annalle ja Elsalle kuinka isoisä Runard solmi ystävyyden kaukaisen metsässä asustavan pohjanväen kanssa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt miten piti, ja pohjanväki hyökkäsi Arendelin kimppuun. Taistelu raivostutti metsää suojelevat maagiset henget, jonka seurauksena metsä vaipui sumun peittoon… Iduna kertoo vastausten löytyvän hänen äidinsä mukaan taianomaisesta Ahtohallasta.

Kolme vuotta ensimmäisen Frozenin tapahtumista Arendelin kuningatar Elsa juhlii syksyä sisarensa Annan, Kristofin, Svenin, sekä Arendelin kyläläisten kanssa. Elsa kuitenkin havahtuu mystiseen ääneen, joka kutsuu häntä luokseen. Äänen avulla hän herättää metsää suojelevat henget. Peikkopappa ja peikot kertovat ystävyksille, ettei menneessä kaikki olekkaan täysin selvää. Hän kehottaa Elsaa olemaan varovainen ja lähteä äänen perää etsimään totuutta.

Elsa, Anna, Kristof, Sven ja Olaf lähtevät kohti mystistä lumottua metsää, jossa he törmäävät tuulenhenki Galeen. Galeen ystävystyttyään he kuulevat oudon huminan, ja sumun keskeltä paljastuu joukko Arendelin sotilaita johtajanaan luutnantti Matthias sekä pohjanväkeä johtajansa Jelenan mukana. Välit eivät ole selvitettynä näiden kahden joukon välillä, mutta Elsa pysäyttää tappelun alkamisen. Pian luonto alkaa heräilemään, ja tulenlieskat valtaavat metsän. Tulenhenki Bruni villiintyy, mutta Elsa saa rauhoitettua hänet vastakohtaisuudellaan. Sisarukset turvautuvat äitinsä huiviin, joka sattumoisin onkin Pohjanväelle tuttu. Näin siskokset ymmärtävät, että heidän äitinsä kuului Pohjanväkeen. Nuori Iduna pelasti Agnarrin hengen Pohjanväen ja Arendelin välisessä taistelussa. Tämä tieto tuo rauhan kansojen välille. Pohjanväen asukkaat Hunajavarpu ja Reidar ovat tästä ihmeissään ja hämmästyneitä metsän vapautumisesta. Hunajavarpu kertoo viidennestä hengestä ja Ahtohallasta, joka on kutsunut Elsaa luokseen. Maan henget heräävät myös muiden henkien mukana metsän kutsusta. Anna, Olaf, Sven ja Bruni jatkavat tästä huolimatta matkaa pohjoiseen. Kristof ja Sven jäävät matkasta jälkeen tutustuessaan Reidariin.

Elsa, Anna, Olaf ja Bruni löytävät pohjoiseen mennessään vanhempiensa hylätyn laivan, josta löytyy kartta kohti viidettä henkeä ja Ahtohallaa. Iduna ja Agnarr olivat yrittäneet löytää Elsan taian lähdettä Ahtohallasta, mutta myrsky yllätti heidät matkalla. Elsa syyttää itseään laivan uppoamisesta. Elsa kieltäytyy Annan, Olafin ja Brunin avusta löytää Ahtohalla ja työntää heidät taikavoimillaan virtaavaan jokeen. Elsa kohtaa matkalla vedenhenki Knokkin ja pääsee tämän taltutettuaan matkalle kohti Ahtohallaa. Ahtohallaan päästyään, hän ymmärtää, että ääni joka kutsui häntä on äitinsä Iduna. Idunan pelastettua Agnarrin epäitsekkään teon puolesta luonto soi heidän ensimmäiselle lapselle taikavoimat ja tekivät hänestä näin metsän viidennen hengen.

Ahtohallassa Elsalle selviää, että kuningas Runard olikin kaiken pahan takana ja hän yritti saada metsän taikavoimat itselleen. Pato ei ollutkaan rauhan lahja, vaan ansa ja Runard itse surmasi Pohjanväen päällikön, joka johti kansojen väliseen taisteluun. Elsa lähettää viimeisillä voimillaan saamansa totuuden jääkiteillä kohti Annaa, kunnes hän jäätyy Ahtohallassa.

Anna saa Elsan viestin, mutta Olaf alkaa haihtua Elsan jäätymisen seuraamisena. Anna ja Bruni päättävät herättää maan henget ja murtaa padon vääryykisen korjaamiseksi. Padon sortumisen seurauksena hyökyaalto vyöryy kohti Arendelia. Henget pelastavat Elsan jäätymiseltä ja hän saa pysäytettyä vesitulvan juuri ennen Arendelin tuhoa. Metsä vapautuu sumusta ja kahdesta kansasta tulee yhtenäiset, Annan johtaessa Arendelia ja Elsan suojellessa metsää muiden henkien kanssa.

Näytös perustuu vuonna 2019 julkaistuun Disneyn perhe- elokuvaan Frozen 2.